Bericht

15 juni in Breda: Wat is digitaal nodig om HEMS in te zetten in een wijk?

Geplaatst op 25 mei 2023, 16:01 uur

Breda staat voor een enorme opgave om te blijven voldoen aan de energievraag. Het net moet flink uitgebreid worden om te blijven voorzien in de vraag en aanbod van elektriciteit. Alleen kan dat niet overal. Op sommige plekken in de stad kan uitbreiding helemaal niet. Er is simpelweg geen plek. Moet de speeltuin dan verdwijnen voor nieuwe transformatorhuisjes? 

In Breda denken ze dat het met slimme oplossingen anders kan, met slimme hyper lokale oplossingen zoals HEMS en lokale opslag. Kan dat? Moeten die systemen dan samen gaan werken als één semi autonoom flexibel systeem. Wat is daarvoor nodig? En: hoe hou je dat eerlijk, inclusief en democratisch bestuurbaar?

Op 15 juni organiseren we samen met de gemeente Breda een bijeenkomst op uitnodiging in Breda. Meld je gerust als je graag aanwezig wilt zijn omdat je een bijdrage wil leveren. De bijeenkomst is van 9:00 tot 15:00 uur.

Lees meer

Illustration
 
Deel dit:
1 reactie

Mark Kooijman

vr 16 juni 2023 08:45
Was een hele goede bijeenkomst. Vanuit de gemeente gaan we zeker punten meenemen en heroverwegen. Dank jullie wel voor deze bijeenkomst.