Activiteit

Bijeenkomst: Wat is er nodig om HEMS in te zetten in een wijk in Breda?

donderdag 15 juni 2023 , 9:00 - 13:00 uur
Illustration

Op 15 juni organiseren we samen met de gemeente Breda een bijeenkomst op uitnodiging in Breda. Maar meld je gerust als je graag aanwezig wilt zijn omdat je een bijdrage zou willen doen. De bijeenkomst is van 9:00 tot 15:00 uur.

Achtergrond

Breda staat voor een enorme opgave om te blijven voldoen aan de energievraag. Het net moet flink uitgebreid worden om te blijven voorzien in de vraag en aanbod van elektriciteit. Alleen kan dat niet overal. Op sommige plekken in de stad kan uitbreiding helemaal niet. Er is simpelweg geen plek. Moet de speeltuin dan verdwijnen voor nieuwe transformatorhuisjes? 

In Breda denken ze dat het met slimme oplossingen anders kan, met slimme hyper lokale oplossingen zoals HEMS en lokale opslag. Kan dat? Moeten die systemen dan samen gaan werken als één semi autonoom flexibel systeem. Wat is daarvoor nodig?

Wat we gaan doen

De gemeente roept de hulp van de Club van Wageningen deelnemers in om te helpen de kaders te formuleren om dit systeem eerlijk, inclusief en democratsch bestuurbaar in te richten. Met als kernvragen: Hoe krijgt flex vorm in wijken waar uitbreiding niet te realiseren is? Is daar digitalisering voor nodig? Welke ontwerp-principes zijn er nodig om dat digitale systeem eerlijk, inclusief en democratisch bestuurbaar te maken. 

Meld u bij de secretaris als u graag wilt deelnemen aan de bijeenkomst.

Locatie
Breda
Deel dit: