Bericht

Interviewserie: Vijf wegbereiders op snijvlak van energie en digitalisering

Geplaatst op 13 december 2021, 10:48 uur
Illustration

‘Qua digitalisering loopt de energiemarkt nog mijlenver achter’  

De Club van Wageningen maakt zich sterk voor een eerlijk, democratisch en inclusief energiesysteem. Deze beweging speelt zich niet alleen af aan brainstorm- en overlegtafels. Zo zijn er al meerdere ondernemers die concrete use-cases ontwikkelen op het snijvlak van energie en digitalistering. Wie zijn deze wegbereiders, wat drijft ze en waar lopen ze tegenaan? Arash Aazami, Linda van Duivenbode en Xander Smit interviewde vijf van deze voortrekkers: vijf inspirerende verhalen over pionieren in de energietransitie.

 • NET2Grid ontwikkelt vernieuwende dataoplossingen voor de energiemarkt. Michel Muurmans, hoofd strategie.
  In de eerste aflevering delen we het verhaal van Michel Muurmans, hoofd strategie bij NET2GRID. ‘Dat een tech-gigant de taximarkt ontwricht is tot daar aan toe. Je moet er alleen niet aan denken dat ze dit met een basisbehoefte als energie gaan doen.’ Lees het interview hier
 • Pieter Willems is eigenaar van Power D: een bedrijf dat het slim(mer) laden van elektrische auto’s mogelijk maakt.
  Een concept waarin elektrische auto én digitalisering samen bijdragen aan een duurzamer en democratischer energiesysteem. ‘Ik vind dat we in Nederland de goede kant op bewegen, maar het zou wel wat sneller mogen….’ Lees het interview hier.
 • Startup HanzeNet ontwikkelt oplossingen om energiestromen zo lokaal mogelijk op te wekken, te gebruiken en te verhandelen.
  Willem Potermans: ‘Wij proberen technologie uit de 21ste eeuw in te passen in een systeem dat is gebouwd op 20ste eeuw-denken.’ Lees het interview hier.
 • Gjalt Annega is projectleider bij Emmett Green. Vanuit deze rol is hij betrokken bij een grote diversiteit aan projecten in de energietransitie. Lees het interview hier.
 • Energy Zero is een softwarebedrijf mét een energieleveringsvergunning. Aan de hand van de deze combi wil het bedrijf de basis leggen voor het energy-as-a-service model. Lees het interview hier.

 

Deel dit: