Bericht

Bijeenkomst: Hoe kunnen HEMS hun belofte vervullen op een 'goede' manier?

Geplaatst op 11 april 2024, 14:47 uur
Illustration

De Club van Wageningen en the Green Village zien dat slimme assets een vlucht nemen. Huishoudens hebben steeds meer slimme thermostaten, wasmachines, zonnepanelen, warmtepompen en soms een batterij. Of zijn bezig met slim laden van de auto. Tegelijk zien we dat het voor mensen onmogelijk is om die apparaten aan elkaar te verbinden en volledig te doorzien wie daar zijn voordeel mee doet in het energiesysteem en wat het ze op zou kunnen leveren. Home Energie Management Systemen (HEMS) hebben de potentie dat op te lossen, maar die komen moeizaam van de grond.

Daarom organiseren we een bijeenkomst waar we een mix van bedrijven die HEMS aanbieden, wetenschappers, overheden én eindgebruikers uitnodigen rondom de vraag:

“Wat is er nodig om huishoudens in positie te brengen om hun apparaten op een makkelijke manier te verbinden aan elkaar, los van de fabrikant. Hoe vergroten we de adoptiegraad én hoe zorgen we dat ze opeen eerlijke, inclusieve en democratisch bestuurbare manier een onderdeel kunnen zijn van het energiesysteem?"

De bijeenkomst is op uitnodiging, maar er zijn nog plekken beschikbaar voor mensen die aan willen haken. Meer informatie over de bijeenkomst en aanmelden vindt u hier.

Deel dit: