Bericht

Inschrijving brede bijeenkomst Club van Wageningen 4 oktober geopend

Geplaatst op 23 juni 2023, 12:46 uur
Illustration

Op 4 oktober 2023 zal de volgende brede bijeenkomst van de Club van Wageningen plaatsvinden, we nodigen u van harte uit om aan te melden als u geinteresseerd bent. Let op! Deelname is op persoonlijke titel en alleen na bevestiging. Aanmelden kan via mail@clubvanwageningen.nl 

Wie zoeken we?
We zoeken naar mensen die ofwel ‘probleemhouder zijn’ (bv als gebiedsregisseur, of manager van een bedrijventerrein), ofwel met kennis van zaken en vanuit de verschillende perspectieven van het digitale energiesysteem van de toekomst kunnen bijdragen. We hopen op een sterke mix tussen probleemhouders en experts, opdat we echt meters kunnen maken. Omdat we een goede afspiegeling van alle de actoren uit het systeem borgen en beperkt plek hebben kunnen we begin september deelname definitief bevestigen.

De kernvraag van de bijeenkomst:
“Welke 5 ontwerpprincipes willen we als handvat meegeven aan partijen die digitaal gestuurde energiesystemen (laten) ontwerpen en bouwen zodat we eerlijke, inclusieve en democratisch bestuurbare energiesystemen krijgen? Wat zou in iedere aanbesteding moeten staan?”

Het ontwikkelen van de principes toetsen we aan de praktijk met de deelnemers uit die praktijk. We willen niet in de valkuil van de abstracte discussie over data vallen. Dat is niet helpend. Wat helpt is weten over welke data we het hebben gecombineerd met het oorspronkelijke doel en de context waarin deze gebruikt wordt. Daarom kiezen we ervoor om in het vervolg vier invalshoeken als basis te nemen bij de bijeenkomst:

 • Een gebouw (kan een huis zijn of een kantoor)
  Bijvoorbeeld de HEMS- en BEMS-ontwikkelingen en alle partijen die daaraan werken;
 • Een energiegemeenschap
  Denk aan de opkomst van energiecoöperaties, maar ook wijken waar steeds meer samengewerkt wordt;
 • Een lokaal bedrijvencollectief
  Denk aan bedrijventerreinen. Schiphol. Industrie. Etc;
 • Gebieden waar bovenstaande allemaal samenkomen
  Denk aan gemeenten, provincies etc. Denk aan sessies over aanbestedingsregels, etc

Achtergrondinformatie en aanmelden

Deel dit: