Bericht

Opvolging Google initiatief: energytrackandtrace.com

Geplaatst op 18 juli 2022, 14:34 uur
Illustration

Enige tijd geleden gaven we in dit bericht aan dat Google serieuze stappen in de energiewereld zet. Onder het bericht werden door Adriaan van Eck en Roel Dobbe gelijk al meer initiatieven genoemd waar Google deelneemt, maar ook per mail kwamen verschillende tips binnnen.

We hebben inmiddels contact gelegd met de Deense netbeheerder Energinet met wie Google de genoemde pilot uitvoerde. Het blijkt inderdaad dat Google samen met het een pilot heeft gedaan over het 'tracken' van energie. Dat hebben ze onder andere gedaan in het project 'energy origin' samen met de Deense netbeheerder Energinet. Met dit project 'tracken ze groene enerie'. Ze willen niet alleen bewijzen of de bron groen is, maar ook waar en wanneer deze energie is opgewekt. Een potentiele sleutel om te bewijzen dat gebruikte energie 'echt' groen is. Er zijn overigens meer partijen die dat soort projecten doen zoals Flexidao

Inmiddels is het project volwassen geworden en is een Europese samenwerking opgezet: https://energytrackandtrace.com/

In bijgaande powerpoint vertellen ze er meer over. Ons contact vond onze vragen over platformisering interessant en we verkennen nu of we een bijeenkomst met hem gaan organiseren. Hij nodigt ons allen in ieder geval uit voor de jaarlijkse interantionale update die zij doen op 15 september. We zetten deze op de agenda van de Club van Wageningen.

Deel dit: