Bericht

AI cursus Energiesector

Geplaatst op 17 maart 2022, 09:23 uur

Dag allen,
 
Waarschijnlijk hebben velen van jullie deze berichtgeving ook via andere routes gekregen maar voor diegene die dat niet hebben...
 
De Nederlandse AI Coalitie maakt in samenwerking met de verschillende topsectoren sector gerichte AI cursussen. Deze zijn voor mensen die werkzaam zin in de desbetreffende sector. Naast onder andere één gericht op zorg is er nu ook een cursus gericht op de energiesector. Onderstaand iets meer informatie en een link naar de cursus.  De ethische inbreng in deze cursus heeft nog een CvW component in die zin dat ik de cursusmakers via Rinie in contact heb gebracht met Irene Niet.
 
Hartelijke groet,
Aldert
 
Vandaag (dinsdag 15 maart 2022) lanceert de Nederlandse AI Coalitie in samenwerking met Topsector Energie de AI bewustwordingscursus over de toepassing van artificiële intelligentie (AI) in de energiesector: AI voor Energie. Een gratis online cursus die in eigen tijd en tempo te volgen is. 
 
AI-toepassingen ontwikkelen zich in hoog tempo in alle sectoren. Daarom is het doel van deze cursus professionals in de energiebranche bewust te maken van de kansen van AI. Aan de hand van interessante tracks en boeiende cases wordt de professional meegenomen in de wereld van AI. Begrippen zoals algoritmes, AI, machine learning en deep learning worden uitgelegd en toegelicht door experts en gebruikers in inspirerende video use cases. 

De NL AIC brengt deze cursus graag bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht. Door middel van de informatie in deze mail kunt u deze cursus binnen uw netwerk verspreiden en daarmee bijdragen aan het vergroten van de kennis van AI in de energiesector. 

Link naar de cursus

Nieuwsbericht NL AIC

LinkedIn-post NL AIC

Twitter-post NL AIC

Deel dit: