Bericht

Verslag bespreking nieuwe energiewet 2 februari 2021

Geplaatst op 15 februari 2021, 11:35 uur

De Elektriciteitswet en de Gaswet gaan ingrijpend op de schop. Doel: een nieuw wettelijk kader vormgeven dat de energietransitie én een veranderend energielandschap ondersteunt. Duidelijker, met minder regeldruk en in lijn met de Europese regels. In aanloop naar de internetconsultatie over deze wet, hield de Club van Wageningen een verdiepende discussie waarin deelnemers hun feedback konden geven. Hamvraag: wat is goed aan de wet én wat kan beter…?

Er ontstond een levendig en verdiepend gesprek over het evaluerende energielandschap waarbinnen de nieuwe wetgeving haar rol speelt. Innovatie, data, expirimenteerruimte, hyperlokaliteit, eerlijke toegang en privacy kwamen aan bod.

Een hartenkreet waarmee de sessie werd afgesloten: laten we de internetconsultatie ook aangrijpen als kans om aan te geven wat de goede ontwikkelingen zijn in de nieuwe energiewet. Dat soort positieve feedback in een consultatie brengt behoudende reacties, ingegeven door gevestigde belangen, in balans.

Bij dit bericht vindt u de begeleidende sheets inclusief de inleidende presentaties van Pallas Agterberg, Lars Meindert en Tijmen Wisman.

Lees hier het verslag

Deel dit: