Bericht

Oproep: input t.b.v. energiewet gevraagd voor 24 augustus 2020

Geplaatst op 22 juli 2020, 11:55 uur

Club van Wageningen deelnemers zijn uitgenodigd voor het webinar energiewet van het team energiewet op 2 juli jl. Verschillende Clubdeelnemers stelden tijdens de webinar vragen. Inmiddels hebben we de verslaglegging ontvangen. Daarnaast deelt het team het document Contouren van de Energiewet.

In de eerste 2 hoofdstukken van het document Contouren van de Energiewet kunt u teruglezen wat de achtergrond van het wetsvoorstel is. Het derde hoofdstuk gaat in op de pijlers en daarin kunt u uitgebreid lezen welke maatregelen in de Energiewet worden voorgesteld. Op enkele thema’s nodigt het team deelenemers expliciet uit om uw zienswijze te geven (deze thema’s staan in een box). U kunt ook over de andere thema’s uw zienswijze indienen.

U kunt dat zelf rechtstreeks doen, maar als Club stellen we voor de input van de deelnemers te verzamelen. Niet als mening van de club, maar wel om te delen wat er onder de innovators van het energiesysteem leeft. Dat kan met en zonder naamsvermelding, we blijven de Chatham House Rules respecteren. Heeft u input? Stuur het dan uiterlijk 24 augustus aan Xander Smit, secretaris Club van Wageningen, hij kan het dan bundelen.

Het energieteam vraagt om uiterlijk op 31 augustus 2020 de zienswijze te mailen aan Energiewet@minezk.nl. Zij geven aan dan dan nog voldoende tijd te hebben om dit mee te nemen in het wetsvoorstel voordat het in november van dit jaar gepubliceerd zal worden voor de internetconsultatie. In de bijlage bij dit bericht vindt u:

  • De powerpoints van het webinar
  • Alle tekeningen ter verslaglegging (inclusief van de algemene sessie)
  • De contouren van de nieuwe wet
Deel dit:
3 reacties

Ype Kingma

di 28 juli 2020 10:29
Slimme meters worden voor prosumenten de belangrijkste bron van hun gegevens waarmee ze de energiemarkten op kunnen.

Ik weet niet in hoeverre de huidige functies van slimme meters wettelijk vastgelegd zijn, maar die meters hebben wel een aantal beperkingen die in de weg zitten voor betere deelname van... lees meer

Xander Smit

do 10 september 2020 10:20
Hi Ype, Ik kan niet helemaal inschatten of je vraag nu beantwoord is door Leen. Zullen we er anders nog even over bellen?

Leen van Doorn

wo 29 juli 2020 17:20
Beste Ype,
De aanduiding 'PV' ontbreekt inderdaad, maar niet de activiteiten, want de PV'er heet nu in navolging van Europese regelgeving BRP, de 'balanceringsverantwoordelijke partij'. En er zijn ook veranderingen, bijvoorbeeld: nu is de leverancier automatisch de PV'er voor kleinverbruikers, maar i... lees meer

Leen van Doorn

wo 29 juli 2020 17:35
Om te bedenken hoe de nieuwe energiewet uitpakt, is er een voor de hand liggende oefening: pas het voorstel van energiewet toe op de cases (in ieder geval de eerste twee) van de bijeenkomst van 5 maart j.l.

Xander Smit

do 10 september 2020 10:19
Dag Leen, dank voor je idee. Ik ga dat voorleggen aan het clubje mensen dat de komende online sessies voorbereid