Vacature/hulpvraag

Discussie mbt de eisen die energie netten stellen aan het toekomstige communicatie netwerk

Geplaatst op 23 september 2019, 14:03 uur

Om het toekomstige internet te bepalen (comunicatie netwerk): is het belangrijk om de eisen en wensen te weten van demonstrators, use cases, etc. De smart energy grids zijn een belangrijke use case voor het (toekomstige) internet. Het bergijpen en evalueren van deze wensen/eisen is essential voor de toekomst. Ik nodig U uit om dit met mij bespreekbaar te maken.

Vaak wordt het communicatie netwerk als een utlity gezien en men gaat er dan automatisch van uit dat alles goed is, maar dat is natuurlijk niet zo! Ook utilities zijn onderhevig aan ontwikkelingen. De WRR benadrukt dat hier ook aandacht voor wordt genomen: "Besteed bij het beleid voor vitale infrastructuur meer aandacht aan de ketens en netwerken die vitale processen ondersteunen. Onderzoek bovendien of digitalisering het nodig maakt de prioritering van die processen aan te passen."

https://www.wrr.nl/publicaties/rapporten/2019/09/09/voorbereiden-op-digitale-ontwrichting

Organisatie
SIDN Labs
contactpersoon
Victor Reijs
Ingangsdatum
1-10-2018
Deel dit:
1 reactie

Thérésa Oost

di 24 september 2019 13:41
Beste Victor, heel interessant en relevant wat mij betreft. Zou je de link die je hier hebt toegevoegd ook willen plaatsen bij berichten? Tijs Wilbrink (Intetnet of Energy) verwijst naar een vergelijkbaar artikel. En ik help graag mee waar ik kan. Hartelijke groet, Thérésa
Vragende organisatie
Contactpersoon