Vacature/hulpvraag

Uitnodiging om input te leveren op Public Stack laadinfrastructuur

Geplaatst op 23 oktober 2020, 12:05 uur

Als Waag zijn wij de afgelopen maanden hard bezig geweest met een project over laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen, een opdracht vanuit RVO en Topsector Energie. In het kader van de groeiende vraag naar laadinfrastructuur onderzoeken wij de manier waarop data, protocollen en governance op een eerlijke, inclusieve en democratisch bestuurbare manier kunnen worden ontworpen binnen deze infrastructuur. Dit doen we aan de hand van het Public Stack-model, welke ernaar streeft de gelaagdheid van technologie inzichtelijk te maken voor de gebruiker (zie voor nadere toelichting: https://waag.org/nl/article/routekaart-digitale-toekomst). Op basis van dit onderzoek zijn wij tot een aantal benodigdheden gekomen om een dergelijk ontwerp van laadinfrastructuur mogelijk te maken.

Het is hierbij uiteraard waardevol om te leren van andere sectoren waarin infrastructuur, data en protocollen een grote rol spelen, zoals de Internet-sector. Daarom zetten wij op dit punt in ons traject deze netwerkconsultatie uit, om vooral ook úw expertise te gebruiken. Wij hebben hiervoor een enquête inclusief presentatie opgesteld, in te vullen via https://waag.typeform.com/to/zESpGEOa. U zou ons dus ontzettend helpen door input te leveren op ons onderzoek tot nu toe; wellicht heeft u kennis van bepaalde tools of andere inzichten die wij ook hierin kunnen gebruiken.

We hebben de enquête opengesteld t/m dinsdag 3 november. Het zou heel fijn zijn als het u lukt daarvoor de vragen te beantwoorden. U bent van harte welkom deze enquête onder de aandacht te brengen van partijen die u relevant acht voor het onderzoek, bijvoorbeeld specifieke organisaties of personen met veel kennis over data, infrastructuur en protocollen en met vermoede belangstelling om deze op het energiedomein toe te passen. 

Nog een praktische aanvulling: gelieve de Typeform-enquête in te vullen op een computer en niet op een telefoon of tablet, omdat anders de slides niet goed kunnen worden bekeken. 

Organisatie
Waag
contactpersoon
Socrates Schouten
Ingangsdatum
Tot en met 3 november 2020
Illustration
 
Deel dit:
Vragende organisatie
Contactpersoon