Dit project is gepauzeerd
Project
Pauze

Distributed Trust Consortium - NWO call

Geplaatst op 14 mei 2019, 16:17 uur

NWO Call Distributed Trust Consortium, indien gehonoreerd, start per 1-1-2020.

Een interdisciplinair project met als doel de volgende relevante vragen van algemeen belang te beantwoorden. Welke juridische, technische, sociaal-wetenschappelijke en economische mechanismen dragen bij aan het vertrouwen in gedecentraliseerde structuren, wanneer deze mechanismen in verschillende domeinen van de maatschappij worden toegepast? Hoe wordt met deze mechanismen vertrouwen opgebouwd, en op welke manier beïnvloeden ze bestaande mechanismen voor het creëren van onderling vertrouwen tussen personen, organisaties, en natiestaten.

Organisatie: Onder leiding van Universiteit van Amsterdam, en in samenwerking met Radboud Universiteit, TU Delft Faculteit TPM, Tilburg University en private partners SIDN, Enexis, Stichting Bèma, ibt.tech, Gemeente Amsterdam, Belastingdienst, Stibbe N.V., International IDEA, Ledger Leopard BV, Internet Society Netherlands en in het valorisatie panel BitsOfFreedom.

Toelichting

Toegevoegde waarde voor Club van Wageningen: inzicht in welke rol 'vertrouwen' speelt in digitale technologiën zoals blockchain in relatie tot publieke waarden in een nagestreefde eerlijke, democratisch bestuurbare, digitaliserende energiemarkt.

Deel dit: