Egbert Bouwhuis

Wie is Egbert?

Arnhem - 23mrt2021. Hi lezer, mijn naam is Egbert Bouwhuis, geboren in Wildervank (Groningen), volgde de academie Minerva in Groningen en woon sinds 1986 in Arnhem, midden in het befaamde Spijkerkwartier. In de wijk ben ik o.a. vrijwilliger in het geweldige wijkcentrum De Lommerd (www.lommerd.nl). Mijn  huis bewoon ik inmiddels 32 jaar, is mijn werkplek met werkplaatsen, ateliers en woonvertrekken. Mijn dochter woont nog thuis. Ik werk aan de wijkwebsites, zoals deze: www.history.spijkerkwartier.net en deze oude: www.spijkerkwartier.net en ben lid van de Werkgroep Erfgoed Spijkerkwartier. Duurzaamheid en historie gaan bij mij hand in hand met kunst en cultuur.

Mijn werk en hobbies

Professioneel werkte ik eerder in de aardappelzetmeelindustrie en later (sinds 1986) als bedrijfsvoerder netten en centrales bij de PGEM (voorganger van Nuon) en nog later als netbeheerder van het e-net van Arnhem. Daarna een korte periode voor KEMA en sinds 1999 werk ik aan aan GPX, de 'green power exchanger' en bouw momenteel een buurt-energieplatform met GPX. Dat is momenteel https://dashboard.gpx.nl en dat gaat met open-source software, waar ik best nog wel wat hulp bij kan gebruiken! Ik weet veel over groene energie aan de kant van 'certificaten' en heb goede kennis van netten en onderscheidt daarbij gemakkelijk feiten en fictie.


Dat platform is gebouwd door mijn zoon Jelle die daar erg goed in is.
Op www.gpx.nl staan wel wat handige links.
Het project is een pilotproject en over enkele maanden verbinden we ruim 50 objecten aan een groepsmeter (dat gaat via dat dashboard).

Mijn omgeving

Er is in de wijk al heel veel op goede koers, zoals het Spijkerkwartier als 'living lab' en van de genoemde broedplaats DAZO kreeg ik - via het buurtbaanburo - een geweldig goede elektronicus die me helpt met hardware en software.

Mijn droom

Elektrische energie is ontzettend vaag voor enorm veel mensen, daarom zoek ik naar creatieve ideeën om hier iets mee te doen!


Bekijk Egbert Bouwhuis ook in