Fons Janssen

Werkzaam bij de overheid, Programmaadviseur Energie Parkstad
Wie is Fons?

Ik woon in een appartement label C alleenstaand en onderdeel van een VVE. Ik werk 1 dag thuis voor mijn jongerenwerk als programmasecretaris en 4 dagen werk ik op kantoor voor Parkstad. Mijn huis vind ik enorm belangrijk om lekker te kunnen koken, goed uit te rusten en ook mijn vrienden te laten slapen als zij uit Noord Limburg of Midden Nederland moeten komen. 

Mijn werk en hobbies

Ik ben sinds Oktober 2021 sociaal ondernemer met "Fons Janssen Consulting". Hiermee werk ik voor de Europese Commissie als NL landscoördinator van het Europese Klimaat Pact. Verder ben ik nu bezig om huizen te isoleren voor studenten en starters als vrijwilliger voor mijn thuisgemeente in Venray. 


Sinds Oktober 2023 werk ik 4 dagen in de week voor de Parkstad regio als programmaadviseur energie. Ik werk aan de strategie voor Zon op Dak en het opzetten van een publiek-coöperatief energiebedrijf. 


Mijn hobbies zijn mountainbiken, hardlopen, bergbeklimmen en tafelspelletjes. 

Mijn omgeving

Ik waardeer de sterke sociale gemeenschap. Ook hebben we sinds 10 jaar glasvezel via een lokale coöperatie. Ik zou graag willen dat onze omgeving meer klimaatadaptief en groener wordt, omdat we op zandgronden veel last kunnen krijgen van droogtes. 

Mijn droom

Ik hoop dat in onze regio het ondernemende vermogen behouden blijft in onze vergrijzende gemeenschap, waarbij de jeugd wel wil blijven hangen. Ik hoop ook dat er goede oplossingen gevonden worden voor de woningnood en de stikstof problematiek voor de boeren hier. 

Mijn expertise

Ik heb een studieachtergrond in biotechnologie en proceskunde


Ik weet best gedetaileerd hoe jongeren in Nederland georganiseerd zijn


Ik weet de link te leggen tussen bestuurlijke processen en wat mensen dagelijks ervaren