Martine Verweij

Werkzaam voor de overheid
Wie is Martine?

Ik woon met mijn partner Vos Broekema, drie kinderen en twee honden midden in Flaauwers-Inlaag. Enkele dagen per week werk ik vanaf huis. Andere dagen ben ik op pad voor mijn werk.

Mijn werk en hobbies

Ik ben zelfstandig ondernemer, maar werk nooit alleen. Mijn vak en passie is het scheppen van ruimte voor veranderprocessen in de samenleving. Dan gaat het vaak over het echt goede gesprek met elkaar voeren, maar ook over een diepere vorm van gezamenlijk onderzoek: hoe komt het dat we nu zijn waar we zijn, hoe houden de systemen waar we onderdeel van zijn, deze situatie in stand, en waar zit de ruimte voor vernieuwing?


Ik begeleid ook systemische workshops, bekend uit de hoek van de familieopstellingen. Dat zet ik in voor maatschappelijke vraagstukken.


Mijn hobbies zijn paardrijden, tennissen en schrijven. Ook vind ik het heerlijk om buiten bezig te zijn. Wilgen knotten, pruimen plukken en daar jam van maken, een kruidentuin aanleggen, het huis schilderen. Fysieke arbeid doet me goed.


 

Mijn omgeving

De plek waar wij wonen is adembenemend mooi. Ik zou deze vaker willen delen met anderen. Op dit moment wordt het terrein al gebruikt door de imkervereniging; er staan een tiental bijenkasten en er worden bij ons cursussen gegeven. 


Verder zijn we bezig met de aanleg van een voedselbos en zijn we ook ingestapt in Kloetse Velden, omdat de gezamenlijkheid ons daarin aanspreekt.


Waar we ons zorgen over maken is de plastic/ microplastic problematiek in de Oosterschelde. Onze buurman Henk zet zich er voor in dat hier meer onderzoek naar komt; wat zijn de bronnen van bijvoorbeeld grote hoeveelheden granulaat en kunnen we de vervuilers aanpakken. Mooi om hem daarin waar mogelijk te steun. Dat doen we ook door elke dag afval te rapen als we de honden uitlaten.

Mijn droom

Schouwen-Duiveland is een prachtig eiland. Ik waardeer de rust en de ruimte en de gemeenschapszin. Mijn droom zou zijn dat we elkaar nog veel beter weten te vinden en met elkaar in actie komen om Schouwen-Duiveland leefbaar te houden, ook voor toekomstige generaties.

Mijn expertise

Ik ben goed in de voorfase van projecten; bij het scherp krijgen van het werkelijke probleem. En ben verder ook organisatorisch best sterk. Daarbij heb ik een breed netwerk.