Bericht

2e bijeenkomst smart grids - Radicale systeemverandering of stap voor stap?

Geplaatst op 22 december 2022, 11:10 uur
Illustration

Op initiatief van Maarten de Vries van TKI Urban Energy organiseerden we vanuit de Club van Wageningen twee bijeenkomsten rondom lokale initiatieven en Smart Grids. 

In de tweede bijeenkomst (op lokatie in Utrecht) voerden we het gesprek over het energiesysteem van de toekomst. Er zit een spanning tussen de radicale oplossingen die vaak de huidige marktordening onder druk zetten en de oplossingen die vanuit de huidige marktordening redeneren. We merken dat deze denkrichtingen vaak tegenover elkaar gezet worden wat zorgt voor patstellingen. Zijn de publieke waarden echt anders georganiseerd in het slimme energiesysteem van de toekomst? Om de discussie op gang te brengen zijn op voorhand Arash Aazami en Hans Schneider geïnterviewd, deze video kunt u onder dit bericht bekijken.

In de opvolgende dialoog hebben we vooral geleerd dat het definieren van de ideologische principes waar je het energiesysteem op baseert, zullen helpen om bovengenoemde patstelling te doorbreken. Dat het systeem anders wordt op technologisch, economisch, sociaal en  democratisch waren alle aanwezigen het wel over eens.


Deel dit: