Bericht

Rapport Een eerlijke energietransitie voor iedereen: eindaanbevelingen

Geplaatst op 2 oktober 2022, 13:22 uur
Illustration

Deze week verscheen van Clingedael en Berenscht Een eerlijke energietransitie voor iedereen: Eindaanbevelingen, (ook in Engels) het rapport van het onderzoek in Nederland als onderdeel van https://fair-energy-transition.eu/.

Over dit project schrijven de onderzoekers: "Het idee was om zowel met degenen die potentieel hard geraakt worden door de energietransitie als met experts over dit onderwerp in gesprek te gaan, met als doel meer inzicht te krijgen in de zorgen, opvattingen en behoeften van kwetsbare huishoudens met betrekking tot de energietransitie en beleidsaanbevelingen te ontwikkelen voor een eerlijker energietransitie." 

Een zeer actueel rapport met een uitgebreide serie aanbevelingen, dat ingaat op de (alle?) huidige voorgestelde ondersteuningsmaatregelen van de overheid, in het licht van de huidige energiecrisis en de Fitfor55-doelen. Kwetsbare huishoudens worden niet over één kam geschoren, maar verschillende doelgroepen worden onderkend met hun behoeften en uitdagingen voor beleid.

De gedachte dat je het energiesysteem anders kunt organiseren, kom je niet tegen en het is wat dat betreft voortbouwen op de status quo.

 

Deel dit: