Bericht

Schrijf je in voor de brede bijeenkomst van Club van Wageningen (6 okt)

Geplaatst op 11 juli 2022, 11:54 uur
Illustration

Op 6 oktober 2022 zal de volgende fysieke brede bijeenkomst van de Club van Wageningen plaatsvinden in Villa Jongerius in Utrecht.

Waar we een aantal jaar geleden ons nog afvroegen hoe urgent het vraagstuk van het digitaliserende decentrale energiesysteem is, zitten we nu in een andere wereld. Het belang van lokaal opgewekte duurzame energie zit - mede door geopolitieke ontwikkelingen - enorm in de lift, daarnaast wordt het omgaan met zon, wind en vraag pieken in het netwerk steeds belangrijker en zijn er steeds meer lokale opslag initiatieven. Om alles in goede banen te leiden zal digitalisering een cruciale rol spelen. Kortom: de centrale vraag van de Club van Wageningen wordt alleen maar urgenter en dat we het samen moeten oplossen is inmiddels een breed gedeelde opvatting.

De hoofdonderwerpen die we nu voor ons zien komen uit de deelsessies die we organiseren:

  • Wat kunnen we leren van markten die al eerder door digitalisering en onder invloed van platformen totaal verandert zijn?
  • Hoe ziet de architectuur van het nieuwe systeem eruit? Wat zijn de drempels waar we tegenaan lopen?
  • Wat zijn de spanningen tussen de verschillende visies op de toekomst? Kunnen we die dichter bij elkaar brengen? Wat is daarvoor nodig?

We kijken uit naar een inspirerende bijeenkomst waarin weer nieuwe verbindingen ontstaan zodat we samen concrete stappen zetten richting een inclusieve, eerlijke en democratisch bestuurbare digitale energiewereld.

Zie de agenda voor meer informatie en hoe aan te melden.

Deel dit: