Bericht

Bijeenkomst: Hoe ziet federaal model decentraal energiesysteem eruit?'

Geplaatst op 7 juni 2022, 09:44 uur
Illustration

Op initiatief van Pallas Agterberg, Harold Veldkamp en Aldert de Jongste organiseren we drie opeenvolgende bijeenkomsten rondom het vraagstuk: Hoe ziet een federale architectuur eruit? De bijeenkomsten zijn op uitnodiging en de resultaten delen we op de brede bijeenkomst die op 6 oktober zal plaatsvinden. Mocht u interesse hebben, geef dat aan bij de secretaris van de Club van Wageningen.

Locatie en duur
De bijeenkomst zal op 6 juli 2022 online plaatsvinden van 13:00 uur tot 14:30 uur.

Achtergrond
De huidige 'standaard' in de digitale wereld is gebaseerd op centrale databases. Gevolg is dat die vaak niet up to date zijn en dat informatie op meerdere plekken gekopieerd wordt. Dat lijkt niet houdbaar in een decentraal energiesysteem waar in hoog tempo energiehubs (en daarmee datahubs?) worden toegevoegd. Er gaan steeds meer stemmen op voor een federatief model. In dat model gaat men uit van decentraal opgeslagen informatie waar met gestandaardiseerde protocollen toestemming toe wordt gegeven. 

Maar? Hoe zou dat kunnen werken voor de energiewereld? En: over welke data hebben we het eigenlijk? Kunnen we dat concreet maken?

Met een klein clubje experts (maximaal 16) willen we antwoorden formuleren in drie sessies, om het terug te geven tijdens de centrale bijeenkomst van de Club van Wageningen op 6 oktober 2022, we organiseren de volgende sessies:

Sessie 1: Transactiedata (6 juli)
Sessie 2: IOT data (nog te plannen)
Sessie 3: Beleidsdata (nog te plannen)

Opgeven
Kunt u uiterlijk vrijdag 10 juni bij ondergetekende aangeven of u wenst deel te nemen?

Xander Smit
Secretaris Club van Wageningen

Deel dit:
3 reacties

Henk de Hartog

di 7 juni 2022 10:59
Ik zou graag hieraan willen deelnemen, als Eregie werken wij nu aan de invulling van het theoretische DT Model (EnergyMatch) in een realistische (gebouwde) omgeving. Eind september hopen wij hiervan de resultaten te kunnen laten zien samen met Elke den Oude en Rianne Valkenburg.

Willem Poterman

di 7 juni 2022 11:53
HanzeNet wil graag deelnemen aan deze sessies!

Xander Smit

do 9 juni 2022 09:58
Dank voor de interesse Henk en Willem, ik kom er begin volgende week op terug. Als er meer geinteresseerden zijn graag even per mail aanmelden. Ik zie deze berichten niet altijd