Bericht

Podcast 'Met de Stroom mee' - Eerste aflevering live - met o.a. Pallas

Geplaatst op 5 april 2022, 18:00 uur
Illustration

Vanuit de Club van Wageningen werk ik al een tijd achter de schermen aan een energiesysteem dat - ook als het digitaliseert - eerlijk blijft, inclusief en democratisch bestuurbaar.

Misschien kwam het door de Corona-tijd, of omdat ik het zat was om het 'erover' te hebben, maar vorige zomer daagde ik Xander Smit uit om samen op pad te gaan. Met een microfoon in ons hand. Naar plekken waar bevlogen mensen duurzame energie aan het opwekken zijn en daar uiteindelijk digitale oplossingen bij nodig blijken te hebben om dit slim onderling uit te kunnen wisselen.

Lukt het hen om die oplossingen #eerlijk, #inclusief en #democratisch bestuurbaar te houden? Ik was echt super benieuwd. En wat heb ik veel geleerd.

De komende weken komen vier afleveringen uit van een podcast serie die verslag doet van onze zoektocht.

De eerste aflevering is misschien wel het spannendst. Omdat Pallas Agterberg daarin de boel heel erg op scherp stelt. Ze stond aan de wieg van de Club van Wageningen en ziet nog steeds als geen ander wat er aan het gebeuren is. Juist omdat ze ook een scherp beeld heeft van een distopisch toekomstscenario, wordt helder welke kant we wel op zouden moeten. 

Luister nu deze eerste aflevering van "Met de Stroom mee - digitaal zo opgelost toch?" - en deel wat jij ervan leert en waar jij nieuwsgierig naar wordt. Aflevering vijf maken we op basis van alle vragen die we de komende weken oogsten, van hopelijk een groeiend luisterend publiek. 

Deel dit:
1 reactie

Maarten van Leeuwen

Goed begin! En gelukkig is er nog hoop! Lekker clifhanger wel.
wo 6 april 2022 13:27
Wil je reageren? Meld je dan aan.