Bericht

Lancering Digitaliseringsagenda Topsector Energie

Geplaatst op 4 april 2022, 11:47 uur
Illustration

Afgelopen februari lanceerde het programma Digitalisering van de Topsector Energie de nieuwe Digitaliseringsagenda, met als titel “Digitalisering en Energie: méér dan de som der delen”. In dit rapport wordt gekeken naar de systeem overstijgende ontwikkelingen die relevant zijn op het snijvlak van energie. Wat zijn de grote bewegingen, die of wij er nou voor kiezen of niet, toch wel doorgaan? Waar moeten wij rekening mee houden als wij proberen bij te dragen aan een energiesysteem dat eerlijk, inclusief, schoon, duurzaam, betaalbaar, democratisch en toekomstbestendig is? 

De Digitaliseringsagenda is geschreven door internetondernemer Arash Aazami en omvat maar liefst 34 aanbevelingen, gebaseerd op interviews met experts binnen en buiten de energiesector. Het fungeert daarmee als kompas voor de gewenste richting van digitale ontwikkelingen in het energiedomein. Omdat digitalisering in het energiedomein iedereen raakt, is de agenda juist óók voor de niet-techneuten geschreven: de beleidsmaker, de betrokken burger, de investeerder, de innovatie-enthousiasteling, de ethicus, de ondernemer en de energieprofessional. Daarmee biedt het programma Digitalisering van Topsector Energie handvatten voor te vormen beleid, te ontwikkelen regelingen, subsidies, financieringen en andere vormen van ondersteuning voor innovators in de kennissector, het bedrijfsleven en de overheid. 

Lees hier de Digitaliseringsagenda "Digitalisering en Energie, meer dan de som der delen"

Tijdens de Werkconferentie van de Topsector Energie (17 februari 2022) zijn er twee sessies georganiseerd over de Digitaliseringsagenda. Samen met auteur Arash Aazami ging Harold Veldkamp, directeur programma Digitalisering van Topsector Energie, met verschillende experts in gesprek over de Digitaliseringsagenda en de drie hoofdthema’s binnen het programma Digitalisering: referentiearchitecturen, data en cybersecurity. Benieuwd? Bekijk de sessies en presentaties hier terug. 

Deel dit: