Bericht

Terugkijken 6 dec: Eenvoudig modelleren lokale energiemarkt

Geplaatst op 22 december 2021, 10:10 uur
Illustration

Op initiatief van Michiel Sintenie organiseerden we een online bijeenkomst waarin we een demonstratie krijgen van Grid Singularity. Leo Hille demonstreert samen met zijn collega Fatma een tool om een eigen energiemarkt te bouwen en simuleren rond een fysieke opwek en afname locatie.

Hier kunt u deze bijeenkomst terugkijken.

Wat is D3A?

In deze tool kan je de locatie waar je bezig bent met lokale opwek en opslag digitaal nabouwen met alle opslag en opwek mogelijkheden erin. Na het invullen van de noodzakelijke variabelen wordt een energiemarkt gesimuleerd. Wij hebben het idee dat deze tool kan helpen bij het democratisch proces omdat de fysieke realiteit voor iedereen zichtbaar wordt zonder de onderliggende complexiteit te verliezen.

Wat hebben we gedaan?

In de bijeenkomst hebben we samen een energiecommunity van Nederland in de demo te gezet en daar de lokale markt gesimuleerd. Vervolgens vindt een gesprek plaats waarin we bespreken hoe deze tool kan helpen bij onze zoektocht naar de realisatie van een decentraal digitaal energiesysteem, dat eerlijk blijft, inclusief en democratisch bestuurbaar.

Deel dit: