Bericht

Paar plekken vrij voor 4 november: hoe garanderen we energiedata-autonomie?

Geplaatst op 20 oktober 2020, 08:55 uur

Er zijn nog een paar plekken vrij voor de online bijeenkomst op 4 november. Meld u bij de secretaris als u interesse heeft om deel te nemen.

In deze online bespreking bouwen we voort op de uitkomsten van de casus ‘Van wie zijn 'jouw' energiedata?’ door Edwin Edelenbos en Arthur van Wylick, die op 5 maart 2020 in de Club van Wageningen is behandeld. Daar ontstonden de eerste inzichten rondom thema’s als het eigenaarschap van data, de overdraagbaarheid ervan en de ontsluiting van data achter de meter (https://clubvanwageningen.nl/ webpagina/835/bijeenkomst-5- maart-2020 ).

Michiel Sintenie (Vattenfall) heeft de handschoen opgepakt om deze casus weer een stap verder te brengen en stelt de volgende vragen in de komende casusbespreking:

'Hoe kunnen we slimmeenergie verbruiksdata-autonomie garanderen aan prosumenten? En hoe kunnen partijen die gemandateerd zijn om die data te gebruiken nieuwe feedbackloops en businessmodellen ontwikkelen?'

De uitkomsten neemt Michiel mee naar de challenge van de Odessey waar in november deelnemers gaan bouwen aan prototypen oplossingen ter beantwoording van de bovenstaande vraag.

Deel dit: