Activiteit

2-daagse gebiedsinnovatie

dinsdag 21 juni 2022 , 9:00 - 15:30 uur
Illustration

In gesprekken tussen het Maatschappelijk Verantwoord-Innoveren Programma van de Topsector Energie, het Nationaal Programma Regionale Energiestrategieën, het Versnellingshuis, diverse Topconsortia voor Kennis- en Innovatie, initiatiefnemers in gebieden en heel veel andere individuen en organisaties die meedenken en helpen organiseren, zoals Yes & More en Embassy of the Earth, is het initiatief ontstaan voor een 2-daagse bijeenkomst "Gebiedsinnovatie". 

In gebieden komt alles samen. 

Wie werkt ín gebieden, mét gebieden en tussen gebieden weet als geen ander dat oplossingen alleen werken als ze een antwoord bieden op meerdere uitdagingen tegelijk. Of in jargon: als ze integraal of meervoudig zijn.

Geen rechttoe rechtaan zonneparken meer, maar zonneparken die door hun opzet ook de bodem herstellen en ruimte bieden voor recreatie.
Geen rechttoe rechtaan woningrenovatie, maar klimaatadaptief en natuurinclusief renoveren, om zo extra waterberging te realiseren, biodiversiteit te herstellen en bij te dragen aan de mentale en fysieke gezondheid van mens- en leefomgeving.

Hoe innoveren we 'gebiedsgericht' op zo'n manier dat oplossingen eerlijk blijven, inclusief en democratisch bestuurbaar. Welke rol spelen digitale oplossingen hierin?

Gebiedscooperaties willen transparante datastromen, om gebiedsgerichter beslissingen te kunnen nemen.

Op gebiedsniveau congestieproblematiek oplossen; kan dat eigenlijk wel en waar loop je dan tegenaan? 

Kortom; deze 2-daagse bijeenkomst gebiedsinnovatie is ook relevant voor het netwerk van de Club van Wageningen. 

Voor meer informatie: www.hetnieuwekompas.nl 

Locatie
Landgoed Mariënwaerdt, Beesd
Kosten
Gratis
omschrijving doelgroep We nodigen 'gebiedsinnovatoren' uit. Of je nu werkt vanuit een nationaal programma, vanuit een gebied of daar precies tussenin om die werelden met elkaar te verbinden. Wij hebben elkaar nodig om samen een nieuw kompas voor innovatie te ontwikkelen. Ook studenten/jongeren die nieuwsgierig zijn naar gebiedsgerichte innovatie zijn van harte welkom.

Documenten

Deel dit: