Activiteit

Fossil Free Future Hackathon

do 9 jun 2022 - vr 10 jun 2022 , 9:00 - 20:00 uur
Illustration

Doe mee met de lustrumeditie van de Fossil Free Future Hackathon in de Metaverse

We zijn trots om dit jaar wederom een mooie challenge aan te pakken via een hackathon met het team van Odyssey en hulp van andere bedrijven zoals KLM Cargo en NS.

Op 9 en 10 juni kan je met jouw team mee doen aan een geheel nieuwe challenge. Het is onze eerste 31 uur durende hackathon in deze nieuwe 3D-wereld. Je kunt alvast een voorproefje nemen op https://fossilfreefuture.odyssey.org

Challenge van dit jaar: Ontwikkel een nieuw beloningssysteem voor duurzaamheid
(zie onderaan voor meer info over de Challenge)

Wat wordt er verwacht van de teams?
    Maak een prototype dat de beloning voor consumenten laat zien.
    Maak het begrijpelijk en aantrekkelijk zodat iedereen het kan gebruiken.
    De oplossing is volledig open source en op protocolniveau, bij voorkeur gebruikmakend van microtransacties voor de afwikkeling.
    Teams moeten de mogelijkheden onderzoeken om duizenden veilige transacties per seconde uit te voeren, zonder lange vertragingen, om kostenefficiënte oplossingen te hebben waarmee iedereen kan bijdragen en delen.
    Teams moeten creatief zijn om het systeem te heroverwegen en het huidige niet te verbeteren.

Hoe kun je meedoen?
Schrijf je team hier in en ook meer info: https://group.vattenfall.com/hackathon
En zoals altijd is er een cash beloning van € 10.000 voor de beste oplossingen!

Save the Date:
25 mei. Deadline voor teaminschrijving

Onboarding naar Momentum + Prep workshop 1
Wanneer: Ma 30 mei 15.00-17.00
Waar: https://fossilfreefuture.odyssey.org/magic/714f59d4-ce59-4a09-ba13-6987cfee4a8a

Voorbereidingsworkshop 2/ Getting Ready
Wanneer: Di 7 juni, 15.00-17.00
Waar: https://fossilfreefuture.odyssey.org/magic/714f59d4-ce59-4a09-ba13-6987cfee4a8a

Hackathon
Wanneer: Start om 09:00 CES op donderdag 9 en eindigt om 16:00 CES op vrijdag 10 juni.

De winnaar wordt bekend gemaakt om 20:00 CES op vrijdag 10 juni.
Waar: https://fossilfreefuture.odyssey.org

Aarzel dus niet en schrijf je team hier in: https://group.vattenfall.com/hackathon

Namens het hele team,
Ik hoop je snel te zien in de Metaverse!
Michiel Sintenie
Vattenfall

Over de uitdaging:
Dat vinkje op die website die je aan vinkt om je CO2 te compenseren geeft geen enkele ervaring, het biedt geen transparantie over wat er met je geld gebeurt en het is niet gelinkt aan andere sectoren, organisaties en bedrijven. Dit kan en moet beter, om consumenten in staat te stellen duurzame keuzes te maken en daar maatschappelijk en economisch van te profiteren. Dat vinkje moet u geld en impact opleveren!

Wie kan meedoen aan de Hackathon?
Vorm jouw team en selecteer jouw beste developers, teamcaptain en vergeet niet een goede story teller. Iedereen kan meedoen, of je nu student, start-up, scale-up, corporate, vriendenkring of (lokale) overheid bent.

Waarom deze Challenge?
De kern van de uitdaging van dit jaar is het probleem van organisaties die willen bijdragen aan duurzamere consumentenkeuzes. Ze bieden misschien wat, maar het is niet vaak duidelijk voor de consument “what is in it for me”. Hoe kunnen nieuwe technologieën bijdragen aan waardevolle oplossingen waarmee organisaties en consumenten de vruchten kunnen plukken van duurzame keuzes en gedrag?
"De grootste uitdaging is altijd het veranderen van gedrag", zegt Digital Innovation Accelerator Roos Brekelmans van Vattenfall. "Daarom is het creëren van intrinsieke betrokkenheid bij groenere levensstijlkeuzes zo belangrijk. Als ik ervoor kies om te vliegen en mijn CO2-uitstoot te compenseren, zou dit iets moeten zijn waar ik me voor beloond voel. Er ligt hier een enorme kans als we ecosystemen van waarde van verschillende organisaties kunnen verbinden om via consumentengedrag te profiteren van een duurzamere wereld."
We dagen je uit om nieuwe manieren te ontwikkelen waarop data uit standaarden de aanpak van maatschappelijke en milieuvraagstukken kan versnellen, met als resultaat meer welvaart en welzijn.

Duurzaamheid staat niet alleen centraal in de strategie van Vattenfall, het is tegenwoordig ook een veel voorkomend en actueel onderwerp in de missie van veel organisaties. Terwijl organisaties proberen deze complexe uitdaging voor zichzelf en hun eigen klanten op te lossen, ligt de grotere kans in een collectieve, overkoepelende oplossing. We hebben allemaal baat bij een duurzamere wereld.
Tegelijkertijd zijn er tal van alternatieven, initiatieven, opties en toffe businessmodellen waar consumenten voor kunnen kiezen. Maar meestal is het moeilijk om de juiste te vinden. "Duurzame keuzes sexy maken is echt mijn persoonlijke missie", zegt Roos Brekelmans. "En dit begint met het inspireren van mensen met opties die net zo geweldig - zo niet beter - zijn dan de opties die ze op dit moment hebben."
Vattenfall nodigt stakeholders en teams uit om de grenzen in innovatie opnieuw te verleggen. "Vanwege de coronapandemie is in 2020 de fysieke hackathon van Odyssey, die elk jaar in Groningen plaatsvindt, in een prachtige 3D-wereld online gegaan", zegt Vattenfall Innovation Manager Michiel Sintenie. "Vorig jaar hebben we samen met het team van Odyssey en digitale kunstenaars gewerkt aan een virtuele wereld/metaverse waarin samenwerking aan fossielvrije oplossingen mogelijk is." Nu nodigt Vattenfall, samen met andere stakeholders, iedereen uit om bij te dragen aan de fossielvrije toekomst metaverse.

Locatie
https://fossilfreefuture.odyssey.org
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Omschrijving doelgroep 
Wie kan meedoen aan de Hackathon? Vorm jouw team en selecteer jouw beste developers, teamcaptain en vergeet niet een goede story teller. Iedereen kan meedoen, of je nu student, start-up, scale-up, corporate, vriendenkring of (lokale) overheid bent.
start / einde
Gestart op do 9 juni 2022. Beëindigd vr 10 juni 2022

Deel dit: