Project

HanzeBox en HanzeScherm

Geplaatst op 20 september 2019, 23:12 uur

De HanzeBox is een slim IoT device die energiestromen in een woning realtime in kaart brengt waardoor mensen energie kunnen besparen en waarmee huishoudens (zodra dat wettelijk is toegestaan) onderling energie kunnen verhandelen. Vanaf begin 2023 gebruiken meer dan 1000 huishoudens de HanzeBox als energiemonitor met een speciale "BesparingsApp" en "PrijsplafondIndicator" waarmee ze honderden Euro's per jaar energiekosten besparen.

Toelichting

Momenteel - eind 2023 - zijn we samen met Hogeschool Saxion en de Gemeente Almelo actief in een project "Duurzame Wijken" waarin we de HanzeBox draadloos koppelen met een klein beeldscherm (HanzeScherm) voor het realiseren van een laagdrempelige visualisatie (zie afbeelding hieronder) van het energieverbruik in (vooral sociale) huurwoningen. Gedurende dit project testen we samen met Saxion ook andere "gedragveranderingsprikkels". De uitwerking doen we samen met de betrokken huishoudens.

WANNEER ONDERLING ENERGIEVERHANDELEN?

Momenteel mag dat nog niet ... of misschien toch wel. Zie de video hoe ik samen met de buurman energie deel door het gebruik van de HanzeKar.  

 

Doelgroep
Volwassenen
Lopend
Illustration
 

Deel dit:
1 projectupdate

Willem Poterman


HanzeBox - Next Steps

De HanzeBox is sinds vorig jaar operationeel als energiemonitor bij leden van LochemEnergie.

Samen met LochemEnergie zijn we nu begonnen met de volgende stap: Het opzetten van een pilot cVPP (community Virtual Power Plant) waarin huishoudens meedoen die op diverse verschillende...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina